Modules


Bedrijfsgrootte

S: Minder dan 10 medewerkers M: Tussen de 10 en 50 medewerkers L: Tussen de 50 en 250 medewerkers XL: Meer dan 250 medewerkers

Besturingssysteem

Linux Mac OS Windows Vista Windows XP Windows 7 Windows 8 Windows 10 Unix Anders

Broncode

Closed source

Closed source Deze oplossing is closed source.

Open source

Open source Deze oplossing is open source.

Browser

Chrome Firefox Internet Explorer Safari

Business intelligence

Corporate performance management

Corporate performance management Onder corporate performance management (CPM) valt het onderdeel van Business Intelligence dat zich specifiek bezig houdt met het meten van de prestaties van een organisatie.

Dashboards

Dashboards Een dashboard vertelt u in één oogopslag hoe uw bedrijf presteert. Er wordt door een ERP systeem veel data verzameld over uw bedrijf. Om deze informatie inzichtelijk te maken zet het systeem de data om in cijfers. Denk hierbij aan de omzet, het gemiddelde aantal verkopen of het percentage van leads dat een order heeft geplaatst. Deze cijfers worden gepresenteerd met behulp van grafieken, tabellen en andere grafische middelen. De cijfers worden real-time bijgehouden waardoor u te allen tijde op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in uw bedrijf.

Demandplanning

Demandplanning Demandplanning is het voorspellen van de klantenvraag. Dat kan handmatig, maar meer uitgebreide modules houden rekening met een hoop factoren.

Forecasting

Forecasting Forecasting is het maken van een voorspelling op basis van interne en externe data. De software verzameld gegevens uit uw bedrijf en houdt rekening met factoren die buiten het bedrijf omgaan. Voorbeeld: Een ijscoman die zijn omzetten van de afgelopen jaren in de maand juni laat analyseren en tegelijkertijd rekening houdt met wat voor weer er wordt voorspeld.

OLAP cubes

OLAP cubes Een OLAP cube (online analytical processing) is een techniek voor het analyseren van bedrijfsdata. Het geeft data weer in een driedimensionale kubus zodat er eenvoudiger conclusies kunnen worden getrokken die bedrijven helpen bij strategische beslissingen.

Rapporten

Rapporten De functionaliteiten voor rapportage helpen u bij het maken en opstellen van rapporten. Visuele hulpmiddelen als tabellen en grafieken maken het voor de lezer een stuk makkelijker om alle cijfers te verwerken.

CRM

Call center

Call center Deze functionaliteiten helpen u bij het leiden en verbeteren van een call center. Houdt bij hoeveel telefoontjes er per persoon worden gemaakt, hoelang deze duren en of er een geslaagd resultaat uit voortkomt. Om deze resultaten te verbeteren beschikken sommige oplossingen over de mogelijkheid om gesprekken op te nemen, om deze vervolgens terug te kunnen luisteren en te analyseren. Een ander hulpmiddel in de constante strijd zijn automatische dialers. Dit stuk software zorgt ervoor dat zodra er wordt opgehangen er een volgend nummer wordt gebeld. Op die manier gaat er geen tijd verloren en kunnen er het maximaal aantal telefoontjes op een dag worden gepleegd.

Contact management

Contact management Contact management is het beheren en opslaan van klantenprofielen.

Evenementen management

Evenementen management Van het werven van bezoekers tot post-event follow up, functionaliteiten voor event-management ondersteunen u bij het gehele proces. Gepersonaliseerde uitnodigen, bezoekersaantallen tracken, herinneringen versturen etc. Het komt allemaal terug in evenementen management.

Klantenservice

Klantenservice De klantenservice is een belangrijk onderdeel van het contact met uw klanten en de manier waarop een vraag of klacht wordt afgehandeld zegt veel over een bedrijf. De functionaliteiten voor klantenservice stellen u in staat om iedere klant zo goed mogelijk te woord te staan en hulp te bieden waar nodig is.

Klantenportaal

Klantenportaal Met een klantenportaal krijgt uw klant toegang tot zijn eigen plek op uw site. Vanuit hier kunnen zij bijvoorbeeld hun laatste bestellingen bekijken, openstaande facturen inzien of een afspraak inplannen.

Lead management

Lead management Lead management is een functionaliteit voor het tracken van al uw leads. Van "click to close" zoals dat heet.

Leveranciers management

Leveranciers management Voor het onderhouden van contact met uw leveranciers.

Loyaliteits programma's

Loyaliteits programma's Dit CRM systeem biedt u de mogelijkheid om loyaliteitsprogramma's op te zetten en te beheren.

Mailcampagnes

Mailcampagnes Een goede mail campagne bestaat uit meer dan alleen het uitsturen van een e-mail met uw nieuwste producten. Zo kunt u met functies voor mailcampagnes ook checken hoe vaak uw mails worden bekeken, geopend en of ze daadwerkelijk leiden tot meer aankopen. Stuur, evalueer en verbeter uw campagnes.

Marketing automation

Marketing automation Met marketing automation functionaliteiten worden taken die herhaaldelijk uitgevoerd moeten worden geautomatiseerd en geanalyseerd. Zo kunnen er bijvoorbeeld standaard mailings worden verstuurd en tegelijkertijd worden gemonitord op de prestaties die deze leveren.

Marketing dashboard

Marketing dashboard Dit CRM systeem heeft een goed dashboard met KPI's over uw marketingcampagnes.

Sales funnel management

Sales funnel management Om uw verkopers bij te staan in het verkoopproces zijn er sales funnels ontwikkeld. Deze sales funnels houden bij in welk stadium van het aankoopproces zich bevindt en helpt bij het maken van het juiste aanbod op het juiste moment.

Social media campagnes

Social media campagnes Het opzetten en beheren van social media campagnes kan een tijdrovende klus zijn. En met zoveel verschillende social media kanalen is het soms lastig het overzicht te bewaren. Met deze functies meet je per kanaal hoe goed ze presteren en wat er in het vervolg beter kan.

Territory management

Territory management Als meerdere sales agents tegelijkertijd aan het werk zijn met verschillende werkgebieden (territoriums) dan zijn functionaliteiten voor territory management interessant. Met deze functionaliteiten worden leads automatisch toegekend aan de juiste sales agents.

Database

Access Btrieve FoxPro Hana IBM DB2 Informix Microsoft SQL mySQL Oracle Pervasive SQL PostgreSQL Progress Sybase

Document management

Alerts bij wijzigingen

Alerts bij wijzigingen Met deze functionaliteit wordt er automatische een e-mail alert gestuurd als er een wijziging heeft plaats gevonden in een document. Aan de ene kant krijgt u nu meer controle. Geen enkele wijziging gaat nu immers aan u voorbij. Dit heeft echter ook nog een ander voordeel. Stel uw verkoopafdeling is aan het wachten op de juridische afdeling om een aantal wijzigingen te maken in een contractvoorstel. Zodra deze wijzigingen hebben plaats gevonden gaat er automatisch een mail naar de verkoopafdelingen. Deze kan direct weer aan de slag om de deal af te ronden. Email-alerts kunnen de processen binnen uw organisatie dus ook aanzienlijk verkorten.

Audit trail

Een audit trail houdt bij wie welke veranderingen aan een document heeft doorgevoerd en wanneer dat is gebeurd.

Check-out functie

Check-out functie Een aanvulling op "versiebeheer" is een zogeheten ‘File-checkout’ functie. Als meerdere mensen tegelijk werken aan een document, gaat soms de samenwerking mis. Ze werken langs elkaars aanpassingen heen en doen dubbel werk. De File-checkout functie voorkomt dit. De functie zet documenten als het ware ‘op slot’ zolang een gebruiker met een specifiek document bezig is, zodat anderen er niet bij kunnen.

Documentenstatus

DocumentenstatusMet deze functionaliteit kunt u eenvoudig zien wat de status is van een bepaald document. Statussen waar u aan kunt denken zijn

  • ‘goedgekeurd’
  • ‘concept’
  • ‘niet voor extern gebruik’
Full text search

Full text search Deze systemen hebben een goede zoekfunctie om documenten aan de hand van verschillende eigenschappen terug te vinden. Denk aan onder meer auteursnaam, omschrijving, datum en status.

Goedkeuring

Goedkeuring Door in te stellen dat documenten goedgekeurd moeten worden heeft u meer controle. Toch moet u hier voorzichtig mee zijn. Als iedere keer voor een kleine wijziging in een document toestemming moet worden gevraagd dan kan dit onhandig werken.

Kennisbeheer

Kennisbeheer Met kennisbeheer kan alle informatie en kennis dat aanwezig is in het bedrijf eenvoudig worden vastgelegd en worden gedeeld.

Master files

Master files Met deze functionaliteiten kan er een hoofdbestand of ""master file"" worden aangewezen. Aan deze master file kunnen meerdere sub documenten worden gekoppeld. Laten wij als voorbeeld content marketing nemen. Een marketeer wilt uw klanten overtuigen met een prachtige whitepaper over uw diensten. Deze whitepaper is dan het “master file”. In het whitepaper wordt een interview met klanten geciteerd . Het is natuurlijk niet zo interessant om in dit whitepaper heel interview uit te schrijven. Daarom verwijst u naar verschillende bijlages. Deze bijlages kunnen dan worden verbonden aan het hoofddocument.

Optical character recognition

Optical character recognition Optical character recognition (OCR) zorgt dat de computer teksten van gescande documenten kan herkennen en zet deze vervolgens om in tekstbestanden.

Meta data zoeken

Meta data zoeken Het kan soms handig zijn om documenten te zoeken op basis van metadata. Deze metadata geeft informatie over wat zich in het document bevindt zoals in wat voor categorie een document thuishoort of wanneer het geschreven is.

Print management

Print management Print management functionaliteiten zorgen dat de belangrijkste printopdrachten voorrang krijgen.

Versiebeheer

Versiebeheer Met deze DMS functionaliteit kunnen wijzigingen in documenten makkelijk worden teruggevonden. Deze functionaliteit wordt ‘versiebeheer’ genoemd. Daarmee kunnen bevoegde gebruikers aanpassingen in documenten monitoren, beheren of terugdraaien. De functionaliteit zorgt ervoor dat iedereen binnen een bedrijf met de meest actuele versie van een document werkt. Het is niet meer nodig om verschillende (oudere) versies van een document te bewaren.

Ecosysteem

Ecosysteem

Financiën

Accounts payable

Accounts payable Iedere organisatie moet rekeningen voldoen voor het afnemen van goederen en diensten. Een functionaliteit voor accounts payable (crediteurenadministratie) geeft overzicht van alle openstaande rekeningen. Dit zorgt er voor dat alle leveranciers correct en op tijd worden betaald. Ook voorkomt u dubbele betalingen. U kunt eenvoudig betaling statussen van verschuldigde facturen updaten in dit overzicht. Meer geavanceerde functionaliteiten helpen ook bij het voorspellen van geldstromen in de toekomst.

Accounts receivable

Accounts receivableEen functionaliteit voor accounts receivable (debiteurenadministratie) ondersteunt u bij alle zaken aangaande vorderingen die u heeft op andere partijen. Denk hierbij aan:

  • Kredietmanagement
  • Days-of-sale outstanding
  • Factureren
  • Ontvangen betalingen
  • Incassotrajecten

Doordat de accounts receivable functionaliteit aan een ERP systeem gekoppeld is kunt u eenvoudig betalingsgedrag en uitstaande vorderingen per klant delen met bevoegden binnen uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan uw verkoopteam: is het écht verstandig om aandacht te besteden aan een klant die nog veel openstaande rekeningen heeft? Misschien is het beter om even te wachten tot deze alle vorderingen heeft voldaan.

Begroting

Begroting Om een idee te krijgen van wat de inkomsten en uitgaven voor een bepaalde periode worden stelt men een begroting op.

Consolidatie

Consolidatie De functionaliteiten voor consolidatie stellen u in staat om de boekhouding van uw moeder- en dochtervennootschappen samen te voegen tot 1 resultatenrekening en balans.

Import / export naar Excel

Import / export naar Excel De budgetten die worden opgesteld in het ERP systeem kunnen eenvoudig worden geïmporteerd en geëxporteerd naar het spreadsheetprogramma Excel.

Financiële rapporten

Financiële rapporten U kunt geen goede beslissingen nemen zonder inzicht in de financiën van uw bedrijf. Functionaliteiten voor financiële rapportages zorgen dat u eenvoudig relevante gegevens uit het ERP systeem kan verwerken in overzichtelijke rapporten. U heeft dus altijd een up-to-date inzicht in uw liquiditeit, bedrijfsresultaten en andere Key Performance Indicators (KPI's). U kunt standaard rapporten op vaste tijdstippen genereren óf u kunt er voor kiezen om zelf een rapportage samen te stellen.

Flexibele facturatie

Flexibele facturatie Het kan voorkomen dat uw bedrijf op verschillende manieren wilt facturen aan uw klanten. Aan de ene klant kunt u elke maand hetzelfde bedrag factureren en bij andere klanten is het handig als er bijvoorbeeld per uur kan worden gefactureerd.

Grootboek

GrootboekEen grootboekrekening is een verzameling van gelijke uitgaven- of inkomstenposten. In iedere organisatie zijn er meerdere grootboekrekeningen. Deze worden verzameld in het zogenaamde grootboek. Hiermee krijgt u inzicht in alle financiële stromen die omgaan in uw bedrijf. Het grootboek wordt onder andere gebruikt voor:

  • Algehele controle van de cijfers
  • Het opmaken van jaarrekeningen
  • Belastingaangiftes (btw)
  • Bank- en kasverwerking

Doordat veel bedrijfsprocessen in een ERP systeem worden gekoppeld komen alle mutaties direct in één database. Het verzamelen van grootboekrekeningen is dus erg eenvoudig.

Project cost accounting

Project cost accounting Wanneer u veel op projectmatige basis werkt is het handig om voor ieder project apart een boekhouding bij te houden. In plaats van dat de cijfers van alle projecten op een hoop worden gegooit heeft u nu per project inzicht in de begroting, de kosten en de opbrengsten. Nu is het eenvoudig vast te stellen welk project geld opleverd en welke enkel geld kost.

Vaste activa

Vaste activa Deze functionaliteiten helpen u bij alle facetten van het beheren van uw vaste activa. Het systeem helpt met de juiste notering in de boekhouding, berekent wat de restwaarde nog is maar helpt ook bij de onderhoud van uw vaste activa.

Gebruikers

1 tot 10 gebruikers 10 tot 25 gebruikers 25 tot 50 gebruikers 50 tot 150 gebruikers 150 tot 250 gebruikers Meer dan 250 gebruikers

Gebruiksgemak

Aanpassingen

Aanpassingen Het kan erg praktisch zijn om een systeem waar je elke dag mee moet werken tot op een zekere hoogte te kunnen aanpassen zonder dat daar een programmeur aan te pas moet komen. Met deze functies kan men makkelijk het systeem naar eigen idee inrichten.

Auto-fill

Auto-fill Met auto-fill opties krijgt u bij het invullen van velden automatische suggesties zodat u sneller kunt werken. Ook kunnen velden volledig automatisch worden ingevuld zonder dat u hier iets voor hoeft te doen.

Dual monitor

Dual monitor Zonder dat twee licenties nodig zijn kan een account worden bekeken op twee verschillende monitoren.

Global search

Global search Met Global Search kunt u zoekvelden binnen het ERP systeem ook gebruiken om data op te zoeken in externe bronnen.

Help-functie

Help-functie Het gebruik van een ERP systeem kan wel eens verwarrend zijn. Een goede help-functie is handig als u even niet meer weet hoe u met het systeem moet werken.

Meerdere zoekvelden

Meerdere zoekvelden Door de rijkdom aan data in het ERP systeem kan het moeilijk zijn om de juiste informatie te vinden. Wanneer u meerdere zoekcriteria tegelijkertijd kunt gebruiken dan vindt u in kortere tijd de juiste data.

Persoonlijk interface

Persoonlijk interface Het standaard interface kan per gebruiker worden aangepast. Zo kiest iedere gebruiker welke velden voor hem het handigste zijn om mee te werken.

Snelkoppelingen

Snelkoppelingen Snelkoppelingen naar veelgebruikte menu’s en functionaliteiten komt de productiviteit en het gebruiksgemak van het ERP systeem ten goede. Als u iedere keer door het systeem moet navigeren om bij de gewenste menu’s te komen dan kan dit niet alleen heel erg frustrerend zijn maar ook veel tijd kosten.

Wachtwoordbeveiliging

Wachtwoordbeveiliging Het beveiligen van uw systeem is zeer belangrijk. Niet alleen om toegang voor mensen van buitenaf tegen te gaan maar in sommige gevallen is het ook zeer handig om binnen uw bedrijf onderscheidt te maken in de toegankelijkheid. De gegevens van bijvoorbeeld de personeelsadministratie zijn niet voor ieders ogen bedoeld en kunnen met deze functionaliteiten eenvoudig worden afgeschermd.

Global business management

Gedeelde voorraad

Gedeelde voorraad Het delen van de voorraaden tussen ondernemingen zorgt voor vele voordelen. Men heeft zo altijd inzicht in de actuele voorraad en kan beroep doen op de voorraad van bijvoorbeeld een ander filiaal.

Master data management

Master data management Master data management zorgt ervoor dat iedereen in uw bedrijf met dezelfde en juiste gegevens aan de slag gaat.

Multi currency

Multi currency Wanneer een bedrijf op internationaal vlak opereert kan het handig zijn dat uw systeem kan werken met meerdere valuta. Er kunnen bijvoorbeeld direct bedragen worden omgerekend en wordt er rekening gehouden met de winst of het verlies dat wordt gemaakt dankzij de veranderingen in waarde van uw munt.

Multi plant

Multi plant Als uw bedrijf beschikt over meerdere fabrieken op verschillende locaties helpen de functionaliteiten voor multi plant bij het beheren van deze locaties. Zo kunnen voorraden in real time worden bijgehouden, kunnen gehele productieprocessen in real time worden gevolgd en kunnen al uw locaties vanuit één centraal punt worden aangestuurd.

ISO compliance

ISO compliance De Internationaal Organisatie voor Standaardisatie (ISO) heeft richtlijnen opgesteld voor bedrijven. De richtlijnen zijn niet wettelijk verplicht maar geven wel aan dat een bedrijf aan bepaalde kwaliteiten voldoet. Er zijn veel verschillende ISO certificaten te verkrijgen en om deze ook te behouden moet men constant kunnen aantonen dat men voldoet aan deze richtlijnen. De functionaliteiten voor ISO compliance helpen u bij het beheren en behouden van uw ISO certificaten.

Gratis trial

Gratis trial

HRM

Bedrijfsmiddelen

BedrijfsmiddelenUw personeel heeft natuurlijk spullen nodig om mee te werken. In sommige gevallen is dat niet meer dan een laptop, maar dit kan ook veel meer zijn. Deze functionaliteit houdt per werknemer bij welke spullen deze in bezit heeft (en dus moet terugbrengen als zij niet langer voor u werken). Denk hierbij aan:

  • Laptop
  • Harde schijven
  • Auto's
  • iPhone
  • Gereedschappen
Competency management

Competency management Competency management brengt precies in kaart waar uw personeel goed in is. Op deze manier kunt u niet alleen bepalen voor welke taken een werknemer het beste ingezet kan worden. U kunt ook juist zwakkere kwaliteiten opmerken. Vervolgens kunt u deze mindere punten bijschaven door coaching of trainingen.

Foto's van personeel

Foto's van personeel Er staan foto's bij de personeelsprofielen. Bij kleinere bedrijven is dat wellicht niet zo belangrijk, maar als u meer personeel heeft dan kunnen er wel eens werknemers verwisseld worden in de administratie. Een foto maakt het duidelijker voor uw HRM medewerkers om welk personeelslid het hier gaat.

Historische prestaties

Historische prestaties Deze functionaliteit houdt precies bij het een werknemer heeft gepresteerd en welke compensaties hiervoor zijn uitgekeerd.

Personeelsadministratie

PersoneelsadministratieIn dit deel van de HRM functionaliteit worden alle administratieve zaken omtrent uw personeel ingevoerd, beheerd en opgeslagen. Denk hierbij aan zaken als;

  • Salaris
  • ICE-contacten (in case of emergency)
  • Aantal opgenomen vakantiedagen
  • Aantal ziekendagen
Performance management

Performance management Performance management is gericht op het zodanig motiveren en ondersteunen van personeel dat zij optimaal bijdragen aan de belangrijkste doelen van een organisatie.

Selfservice personeel

Selfservice personeel Met deze functionaliteit kunnen uw werknemers online hun informatie inzien en wijzigen. Zo zien zij direct hoeveel vakantiedagen zij nog hebben, kunnen zij informatie opzoeken voor belastingaangiftes, contactgegevens wijzigen etc.

Trainingen

Trainingen Deze functionaliteiten houden exact bij welke trainingen een werknemer heeft gevolgd. U kunt dan eenvoudig verdiepingscursussen aanbieden óf juist het personeelslid op andere vlakken ontwikkelen. Het trainen van uw personeel kan een belangrijke factor zijn in het verbeteren van uw resultaten. Steeds meer organisaties zien in dat een investering in uw personeel zich op termijn uitbetaalt. Grotere bedrijven creëren zelfs volledige traineeships. Hier worden in korte tijd veel verschillende trainingen gegeven om nieuw talent zo snel mogelijk te ontwikkelen. Trainingen vergen wel een behoorlijke investering. Het is dus belangrijk dat deze ook daadwerkelijk effect hebben.

Verlofregelingen

Verlofregelingen Met deze functionaliteit kunt u precies alle verlofregelingen per werknemer bijhouden. Dit gaat niet alleen over het aantal vakantiedagen dat zij (mogen) gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan ziekendagen, zwangerschapsverlof, onbetaald verlof etc.

Werving

Werving Er zijn veel verschillende manieren voor het vinden van de juiste persoon om een vacature in te vullen. Dit kan via veel verschillende kanalen zoals een vacaturewebsite, een recruiter of misschien loopt diegene wel rond in uw eigen bedrijf. De functionaliteiten voor werving helpen u bij iedere stap tijdens de zoektocht naar uw nieuwe personeelslid zoals het beheren van sollicitaties en het intern opsporen van geschikte kandidaten.

Implementatiebudget on-site

Tot €40.000 €40.000 tot €100.000 €100.000 tot €200.000 €200.000 tot €500.000 €500.000 tot €1.000.000 Meer dan €1.000.000

Implementatiebudget SaaS

Tot €25 per gebruiker per maand €25 tot €50 per gebruiker per maand €50 tot €75 per gebruiker per maand €75 tot €100 per gebruiker per maand €100 tot €150 per gebruiker per maand Meer dan €150 per gebruiker per maand

Lokale support

Nederland België Duitsland Frankrijk Oostenrijk Verenigd Koninkrijk Zwitserland Andere

Mobiel

Android iOS Blackberry Windows Phone

Netwerk

IBM S/390 IBM AS/400 Linux macOS Microsoft Novell NetWare Unix

Platform

Cloud

Cloud Een Cloud ERP systeem wordt als het ware gehuurd van de leverancier, net als de servers waarop de software draait. U hoeft dus zelf geen software en hardware aan te schaffen wat enorm in de opstartkosten en de implementatietijd scheelt. Daar tegenover staat dat de functionaliteiten gestandaardiseerd zijn en is het mogelijk dat uw bedrijfsprocessen hierop moeten worden aangepast.
U betaalt een maandelijks bedrag per gebruiker zolang u gebruik wilt maken van de software. In dit maandelijkse bedrag zijn ook de onderhoudskosten, updates en beveiliging van uw ERP systeem opgenomen.

On-premises

On-premises Een on-premises ERP systeem is geheel naar eigen inzicht in te richten. De software en hardware moeten worden aangeschaft waardoor er vooraf een groot bedrag moet worden gereserveerd.
De ontwikkeling van de software die perfect aansluit op uw werkprocessen, zorgt ervoor dat de implementatietijd soms kan oplopen tot een aantal maanden. Na de implementatie bent u zelf verantwoordelijk voor het onderhouden en beveiligen van uw systeem.

Hosted

Hosted Bij een hosted oplossing koopt u de licentie voor de software en bent u vrij om ermee te doen wat u wenst. Het ontwikkelen van de software en de bijbehorende implementatietijd kan oplopen tot enkele maanden.
De software wordt vervolgens op de servers van een derde partij geïnstalleerd. Hierdoor hoeft u geen hardware aan te schaffen. U bent eigenaar van de software zonder dat u zelf verantwoordelijk bent voor de opslag en beveiliging van de servers.

Hybrid

Hybrid Een hybrid ERP oplossing is een combinatie van een on-premises en een Cloud systeem. U wordt eigenaar van de software welke voor een deel op eigen servers wordt geïnstalleerd.
Slechts een deel wordt ontwikkeld speciaal voor uw bedrijf en het andere deel zijn vrijwel standaard functionaliteiten. Hierdoor wordt de implementatietijd beperkt gehouden en wordt er enkel geld uitgegeven aan maatwerk dat noodzakelijk is.

Productie

Assemble-to-order

Assemble-to-order Deze bedrijven produceren sub-assemblages op basis van de eigen inschattingen over de klantenvraag. Pas wanneer er een daadwerkelijke klantenorder wordt geplaatst, worden deze sub-assemblages verwerkt in het eindproduct. Denk hierbij aan een PC die de klant zelf kan samenstellen. Pas wanneer het duidelijk is welke videokaart, harde schijf etc. moet worden gebruikt wordt de computer in elkaar gezet.

Engineer-to-order

Engineer-to-order Bij Engineer-To-Order worden producten volledig ontwikkeld (en geproduceerd) op basis van individuele opdrachten. Er worden dus iedere keer unieke producten gemaakt voor de klant. Denk hierbij aan de scheepsbouw (custom-made-jachten) of een nieuwe website.

Make-to-order

Make-to-order In tegenstelling tot voorraad gestuurde productie wordt nu aan een order begonnen als hiervoor de opdracht is gegeven door een klant. Als zo een klantenorder uitblijft, zal er niet aan het productieproces worden begonnen.

Make-to-stock

Make-to-stock Dit is een productieproces waarbij het bedrijf de klantenvraag voorspelt en vervolgens een voorraad van producten produceert. Productieorders worden nu dus niet uitgevoerd op basis van directe klantenvraag. Veel productiebedrijven werken op deze manier. Vooral wanneer er weinig aanpassingen per klant moeten worden gedaan.

CAD-integratie

CAD-integratie Computer Aided Design of CAD programma's maken het mogelijk voor de gebruiker om digitale ontwerptekeningen te maken. Dit kan in 2D of 3D, afhankelijk van de software. Met deze koppeling wordt het eenvoudig om deze software te integreren met het ERP systeem.

Kwaliteits management

Kwaliteits management Kwaliteits management zorgt ervoor dat de producten of diensten die worden geleverd van een constante kwaliteit zijn. Door tijdens het proces testen uit te voeren wordt ervoor gezorgd dat tussentijdse fouten direct worden opgespoord en aangepakt.

Leveranciers management

Leveranciers management Tijdens productie wil je niet afhankelijk zijn van één leverancier. Om het contact met verschillende leveranciers te onderhouden kunnen functionaliteiten voor leveranciers management van pas te komen.

Manufacturing resources planning (MRP)

Manufacturing resources planning (MRP) Manufacturing resources planning (MRP) functionaliteiten houden zich bezig met het zo goed mogelijk inzetten en plannen van de materialen die u gebruikt bij productie. Het terugbrengen van verspilling van materialen is een belangrijke toepassing. MRP functionaliteiten analyseren data van huidige productie én de klantenvraag om te zorgen dat er een optimale hoeveelheid van ingekochte materialen zijn. Zo hebt u aan de ene kant nooit te veel materialen liggen (wat kan leiden tot verspilling) en aan de andere kant zult u nooit een gebrek hebben (waardoor de hele productie stil kan komen te liggen).

Product configurator

Product configurator Product configuratoren berekenen de prijs van producten die uit zeer complexe samenstellingen bestaan. Dit scheelt veel tijd bij het maken van bijvoorbeeld offertes. Dit ERP systeem kan eenvoudig koppelen met product configuratoren.

Productieplanning

Productieplanning De productieplanning beschrijft wat er nodig is om het aantal gewenste producten te maken.

Programmable logic controller (PLC)

Programmable logic controller (PLC) De barcode scanners zijn volledig geoptimaliseerd om samen te werken met een programmable logic controller (PLC). Dit is een elektronisch apparaat met een microprocessor die vaak de machines binnen een productiebedrijf aansturen.

Recepten

Recepten Sommige producten hebben een recept waar precies in beschreven staat waar het product uit bestaat. De functionaliteiten voor recepten maken het mogelijk om deze recepten tot in de kleinste details te beschrijven.

Shop floor control

Shop floor control Productiebedrijven implementeren een ERP systeem onder andere omdat ze betere informatievoorziening willen voor het management en productieplanners in de backoffice. Deze ‘decision makers’ moeten voldoende informatie hebben om alle bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen. Met de juiste informatie kan de backoffice de juiste productieorders geven aan de werkvloer. In veel bedrijven gebeurt dat nog op papier. Het ERP systeem wordt dus niet of nauwelijks gebruikt door de mensen op de werkvloer zelf. Dat kan tot problemen leiden. De werkvloer werkt bijvoorbeeld met verouderde informatie. Deze problemen kunnen worden opgelost door gebruik te maken van een shop floor control systeem, die een brug slaat tussen de backoffice en de werkvloer. Alle data die nodig zijn uit het ERP systeem om de werkvloer te ondersteunen, kan up-to-date worden gepresenteerd in een gebruiksvriendelijke, digitale interface die door middel van tablets, computers of stootbestendige machines met touch screens kan worden geraadpleegd op de werkvloer. De medewerkers op de vloer hebben altijd accurate en actuele informatie over de werkprocessen aldaar. Uw mensen op de werkvloer ontvangen niet alleen ondersteunende informatie, maar kunnen met een SFC-systeem ook communiceren over de orderstatus en de werkzaamheden op de werkvloer. De backoffice ontvangt direct betrouwbare gegevens vanaf de werkvloer, zodat realtime zicht is op eventuele problemen. Personeel kan bijvoorbeeld met een zogeheten ‘start-stop-systeem’ snel en accuraat doorgeven hoeveel tijd is besteed aan een specifiek onderdeel in het productieproces. Wanneer de backoffice ziet dat onderdelen te veel tijd kosten, kan de backoffice direct en doelgericht actie ondernemen om het probleem op te lossen.

Stuklijsten

Stuklijsten Een stuklijst is een lijst van de onderdelen die zijn verwerkt in een product en alle handelingen om tot dit product te komen. Wordt vaak ook aangeduid als Bill of Materials of BOM.

Project management

Agendaplanning

Agendaplanning Werkzaamheden kunnen tot in detail in de agenda van werknemers worden geplaatst door de afdeling planning. Het is niet meer nodig om de informatie door te geven waardoor wellicht belangrijke gegevens niet overgenomen worden.

Begroting

Begroting Nog voordat een project wordt gestart moet een begroting worden gemaakt. De begroting is een gedetailleerde schatting van de te gebruiken materialen, mensen en geld.

Calculatiemodule

Calculatiemodule Met een calculatiemodule kunnen alle kosten voor bijvoorbeeld materialen, uren en opslag worden berekend om een inschatting te maken van de kosten.

Groepscommunicatie

Groepscommunicatie Werknemers van een bepaald project werken niet altijd op dezelfde locatie of tijd. Zo kan het zijn dat een collega op een andere afdeling zit of zelfs in een ander gebouw. Groepscommunicatie zorgt voor communicatiemogelijkheden tussen projectleden. Zo kunnen er chatberichten worden verstuurd of een opmerking achter gelaten worden bij een document.

Incidenten management

Incidenten management Incidenten management is gericht op het voorkomen, beperken of herstellen van toekomstige of reeds ontstane schade. Deze functionaliteiten worden plannen opgesteld, geupdatet en verspreid.

Materiaalbeheer

Materiaalbeheer De functies voor materiaalbeheer houden nauwkeurig alle voorraden bij. Zo worden materialen effectiever en efficiënter ingezet wat op langere termijn kosten zullen besparen.

Planning

Planning Een planning is noodzakelijk voor het voltooien van projecten. De planning biedt een visuele ondersteuning voor de uitgevoerde en nog uit te voeren taken.

Project pipeline

Project pipeline De project pipeline bevat belangrijke onderdeel voor het project die nog niet af zijn. Dit kan een activiteit, informatie, materiaal of een product zijn dat nog niet voltooid is. Het monitoren van de vooruitgang van dit onderdeel maakt het mogelijk om bij te springen indien nodig en zorgt ervoor dat de voortgang van het gehele project niet in gevaar komt.

Resources

Resources De resources omschrijven alle benodigdheden om een taak te kunnen afronden. Denk hierbij aan personen, spullen, faciliteiten en financiering.

Timesheets

Timesheets Om alle gewerkte uren bij te houden dient men timesheets in te vullen. Zowel voor de eigen administratie als voor de klant aan wie de uren worden doorberekend.

Voortgangsbewaking

Voortgangsbewaking Bevoegde werknemers kunnen aan de hand van een overzicht de voortgang bewaken van ieder onderdeel van het project. Zo wordt knelpunten snel opgespoord en kan men rekening houden met eventuele vertragingen.

Sandbox

Sandbox

Sector

Productie - discreet Productie - proces Groothandel Detailhandel Dienstverlening Logistiek Financiële diensten Overheid en NGO’s ICT Gezondheidszorg Bouw Educatie Installatie en onderhoud Agrarisch Verhuurbedrijven Nutsbedrijven

Supply chain management

Backorders

Backorders Als een leverancier niet genoeg voorraad heeft wordt er een backorder aangemaakt om de resterende producten alsnog te leveren.

Barcode scanning

Barcode scanning Bij handelsondernemingen is het functioneren van het magazijn cruciaal. Het beheren van goederenstromen is niet eenvoudig en is dan ook een van de grootste kostenposten. Een vereenvoudiging van deze processen zorgen voor een sterke stijging van de productiviteit en een verkorting van de levertijden. Door handmatig mutaties in het magazijn bij te houden is de gemiddelde “pickordertijd” lang en het aantal foutieve pickorders hoog. De administratieve handelingen zorgen daarbij ook voor de nodig frustratie bij uw magazijnmedewerkers. Ook worden er snel fouten gemaakt waardoor er een minder accuraat beeld is van de goederen in het magazijn. Om deze problemen op te lossen kunt u een functionaliteit gebruiken voor barcode scanning & printing. Magazijnmederwerkers krijgen een mobiel apparaat, een portable data assistants (PDAs), mee. Met deze PDAs kunnen zij barcodes op de goederen in het magazijn scannen. Zodra een goed gescand was, komt de productdata direct (real-time) in het ERP systeem. De PDAs ontvangen zelf ook informatie vanuit het ERP systeem. Zo krijgt de magazijnmedewerker op het PDA real-time door waarom een product niet mag worden gepakt.

Berekenen landed costs

Berekenen landed costs Landed cost zijn de totale kosten voor het transporteren van artikel. Denk hierbij aan invoerrechten, inspectiekosten, verzekeringskosten, invoerbelastingen etc. Met deze functionaliteit kunnen deze kosten apart worden berekend op basis van de herkomst, de bestemming en de producten van een zending.

Electronic data interchange

Electronic data interchange Deze ERP systemen ondersteunen het gebruik van electronic data interchange (EDI). Met EDI ondersteunt u computer-to-computer communicatie tussen gebruikers. De elektronische uitwisseling van bedrijfsdocumenten, zoals orders, rekeningen, berichten of bevestigingen gaat sneller, accurater en precies. Steeds vaker eisen grote bedrijven dat hun partners en leveranciers specifieke EDI standaarden ondersteunen.

Retouren (RMA)

Retouren (RMA) Wanneer een leverancier een product levert dat niet aan de eisen voldoet is het in sommige gevallen mogelijk om deze terug te sturen. De functionaliteiten voor retouren zorgen ervoor dat dit proces in goede banen verloopt.

Tracing

Tracing Tracing geeft, vanaf de plaatsing van de order tot aan de eindbestemming, inzicht in waar het product zich bevindt.

Support

E-mail

E-mail De leverancier van deze oplossing ondersteunt u bij vragen of opmerkingen per e-mail.

FAQ

FAQ De leverancier van deze oplossing ondersteunt u bij vragen of opmerkingen door middel van Frequent Asked Questions (FAQ).

Handleidingen

Handleidingen De leverancier van deze oplossing ondersteunt u bij vragen of opmerkingen met een uitgebreide collectie handleidingen.

Live Chat

Live Chat De leverancier van deze oplossing ondersteunt u bij vragen of opmerkingen met een live chat.

Telefonisch

Telefonisch De leverancier van deze oplossing ondersteunt u bij vragen of opmerkingen met telefonische ondersteuning.

Video

Video De leverancier van deze oplossing ondersteunt u bij vragen of opmerkingen met een uitgebreide collectie video's.

Taal interface

Nederlands Engels Duits Frans Spaans Andere

Tax compliance

Nederland België Duitsland Frankrijk Oostenrijk Verenigd Koninkrijk Zwitserland Andere

Warehouse management

Ontvangen goederen

Ontvangen goederen Een magazijn beheren begint met de goederen die worden geleverd. De automatisering van dit proces zorgt ervoor dat alles wat binnenkomt wordt geregistreerd waardoor de voorraad correct wordt bijgehouden.

Orderpicking

Orderpicking De functionaliteiten voor orderpicking helpen bij het optimaliseren van het proces van het verzamelen van een order uit het magazijn.

Orders verwerken

Orders verwerken De geplaatste orders worden direct naar het warehouse gestuurd en kan men direct beginnen met het verzamelen en gereed maken van de order.

Put-away

Put-away Een systeem met put-away berekent de meest efficiente plek om binnenkomende goederen op te slaan. In dit proces wordt onder andere rekening gehouden met de opslagruimte en de tijd dat het kost om de goederen op te bergen maar ook de tijd om te picken.

Routing

Routing De routing functie berekent de snelste route om alle bestellingen uit het magazijn op te halen.

Workflows

Visueel overzicht

Visueel overzicht Deze ERP systemen hebben een eenvoudig te gebruiken visueel overzicht van de workflows binnen uw organisatie. Hoe meer workflows, hoe minder flexibel uw werknemers hebben om autonoom zaken te regelen. Dat is niet erg zo lang de ingestelde workflows weloverwogen zijn. Het is echter mogelijk dat u het overzicht verliest en niet precies meer weet welke workflows op wat voor manier lopen. Dan is zo een overzicht erg handig.

Workflows met automatische reminders

Workflows met automatische reminders Een workflow met automatische reminders wijzen u op zaken die u normaal gesproken wellicht over het hoofd zou zien. Een van de meest voor de hand liggende voorbeelden is een betalingstermijn die is afgelopen. Het is dan handig dat er een automatische reminder gaat naar de financiële administratie zodat zij kunnen informeren bij de betalingsplichten. Een andere toepassing is voor servicemanagement. Als een klant een klacht indient dan moet deze natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost. U wilt geen klanten verliezen of een slechte reputatie opbouwen. Op het moment van de klacht wordt er een “ticket” aangemaakt. Zodra een ticket te lang in behandeling is kunt u automatische reminders sturen. U zorgt er zo voor dat nooit meer een klacht te lang blijft liggen.

Workflows voor goedkeuren transacties

Workflows voor goedkeuren transacties Met deze functionaliteit hebben bevoegden de mogelijkheden om transacties goed te keuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reclamaties. Dat is een aspect binnen uw organisatie wat u waarschijnlijk wilt overlaten aan een select groepje medewerkers. Als er ten onrechte reclamaties worden goedgekeurd kan dit schade opleveren voor uw omzet. Deze functionaliteit zorgt er voor dat de bevoegden online eenvoudig transacties kunnen beoordelen en goedkeuren.

Workflows zelf aanpassen

Workflows zelf aanpassen Bij deze ERP systemen kunnen workflows worden ingesteld zonder de tussenkomst van een programmeur. Over het algemeen hebben managers en mensen op de werkvloer het beste beeld hoe de workflows moeten lopen. Met deze functionaliteit kunnen managers direct aan de slag zonder iedere keer op een IT medewerker te moeten wachten.